Bosić tužio Dušanu Majkić za “notornu laž”

Politika

Mladen Bosić (SDS), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazao je da je podnio prijavu protiv Dušanke Majkić “koja je u udarnom terminu RTRS-a izgovorila notornu laž usmejrenu protiv njegove ličnosti”.

“Bio sam zaista šokiran kada sam neki dan na RTRS-u u emisiji ‘Aspekt’ slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao; ‘Dobro je pale su akcize neće biti penzija i plata’, rekao je Bosić.

On je demantovao da je to uradio, i dodao da Majkićeva ovako sije mržnju.
“Takvim bezočnim lažima, vođenjem politike, koju utemeljuje, ne samo Dušanka Majkić, nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima, i na nivou države BIH, dovodimo čitavu političku situaciju u besmisao, jer to je notorna laž zato što ja to nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju. Očito se radi o huškanju, o sijanju mržnje, o bezočnom blaćenju i nije to očito jedini primjer, ovakav nastup imao je i Milorad Dodik, predsjednik RS. Riječi koje je izgovorio juče jasno govori da se radi o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje”, dodao je Bosić, a potom dodao:

“Nažalost, čuo sam juče da je i gospodin Rakulj, koji je predsjednik Udruženja penzionera, rekao kako je dobro da će biti povećane penzije u RS za tri odsto u avgustu mjesecu, a bile bi i ranije povećane da su predstavnici RS na nivou BIH radili svoj posao. Kolu laži nema kraja i nisam imao drugog načina da se borim protiv toga i da reagujem, nego da podnesem prijavu Komisiji za kodeks u Parlamentu BiH za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice sa ciljem da razobličim način na koji se vodi politika”, zaključio je zamjenik Predsjedavajućeg predstavničkog doma BiH.

Majkić: Treba napraviti uvid u stenogram pa će to pokazati ko je šta rekao

Dušanka Majkić (SNSD), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazala je da treba napraviti uvid u stenogram i sa poršle sjednice i da će to pokazati da ko je šta rekao i šta se dešavalo.

Poslanik SBB-a (Damir Arnaut) je izašao i rekao to što sam ja ponovila na televiziji. Ima ljudi koji će to potvrditi.

Arnaut je to ispričao na sjednici Parlamenta i nadam se da će biti hrabar isto tako i da će to ponoviti kada bude rasprava o tome zato što sam navodno narušila kodeks. Da vidimo o čemu se ustvari radi“, kazala je Majkić.

Ona je istakla da treba biti hrabar i potvrditi ono što čovjek kaže i stajati iza toga.

„To je očito i to je rečeno. Postoje 42 poslanika koji su to čuli i ja nemam potrebe više o tome govoriti“, rekla je Majkić.

Arnaut bez komentara o prošloj sjednici

Damir Arnaut (SBB), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazao je da ne bih komentarisao nešto što je izrekao javno na prošloj sjednici Predstavničkog doma BiH i što je u stenogramu sjednice Doma i potom iščitao stenogram sa prošle sjednice.

“Ovo je stenogram sa prošle sjednice gdje vrlo jasno kažem. ‘Bilo bi lično ukoliko bih ja gospodine Bosiću prepričavao situaciju iz restorana kada su drugi put pale akcize i kada smo nas trojica kolega bili za susjednim stolom, ustvari malo niže, kolege iz vaše stranke i gdje je doslovno bila rečenica – Dodik je gotov neće imati ni penzije isplatiti, ha,ha,ha….’. To se desilo u restoranu i odnosi se na kolege iz stranke gospodina Bosića. Ovo je bila moja replika njemu i ne vidim sada razliku da li je to rekao gospodin Bosić ili neki kolega iz njegove stranke, ali jeste činjenica da to gospodin Bosić nije rekao. On nije bio u restoranu, ali jeste jedan njegov kolega iz njegove stranke”, rekao je Arnaut.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *