SNSD odlučio da se odrekne Kalabića i Bogdanića

Politika

Nakon burnih dešavanja u Prnjavoru, gdje su Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika napustila četiri odbornika i tako dovedena u pitanje i skupštinska većina, hitno je sazvana sjednica najužeg rukovodstva SNSD-a.

Na sjednici Izvršnog komiteta stranke je dogovoreno da predsjednik te stranke, Milorad Dodik, postavi ultimatum četvorici odbornika te stranke u Prnjavoru, ali i Dragi Kalabiću, kojeg je u izjavi za medije označio kao kolovođu pobune, da će, ukoliko se u roku od dva dana ne vrate u okvire stranke, biti izbačeni po hitnom postupku.

Dodik je napomenuo da postoji samo jedan SNSD i da nema nikakvog “SNSD Plus”.

S obzirom da se u Tesliću nedavno desila slična situacija, kada je SNSD napustilo troje od ukupno sedam odbornika, na istoj sjednici Izvršnog komiteta razmatrana je situacija i u toj opštini.

Iako je većina članova Izvršnog komiteta bila za to da se raspusti opštinski odbor, donesena je odluka da nakon procjene stanja na terenu Milorad Dodik i u Tesliću razrješi situaciju po hitnom postupku.

Izvršni komitet je u tom kontekstu razmatrao i rekonstrukciju Vlade Republike Srpske, s obzirom da je predsjednik Opštinskog odbora u Tesliću, Dragan Bogdanić, ministar zdravlja u Vladi RS i da se nije proslavio rezultatima, već ga prati sve veći broj afera i zloupotreba, zaključio da on predstavlja teret stranci.

Izvršni komitet SNSD-a, koji broji 10 članova i predstavlja najuže operativno rukovodstvo stranke, zaključio je da je i u Tesliću i u Prnjavoru potrebno osvježavanje stranke, novi ljudi i nove ideje.

Ovaj zaključak za Prnjavor predstavlja podršku radu i naporima načelnika opštine Darka Tomaša, dok za Teslić praktično znači uklanjanje Dragana Bogdanića sa svih funkcija, zbog sve gore situacije u Opštinskom odboru i sve većeg nezadovoljstva, kao i u njegovom resornom ministarstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *