Brnabić: Izgradnja aerodroma u Trebinju je važna za region

Politika Region

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za cijeli region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi “dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu”.

 

Ona je istakla da je ovo još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, te na podizanje građevinskog sektora i u vremenu krize.

 

“Кada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analiziraćemo sve što kažu i mi ćemo kao savestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo”, poručila je Brnabićeva.

 

Ona smatra da će aerodrom u Trebinju imati pozitivan uticaj i na hrvatski turizam.

 

“Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost”, rekla je Brnabićeva novinarima.

 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Savjeta ministara da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje uticaja na, kako je navedeno, izvorište rijeke Omble, prenosi Srna.

 

Aerodrom u Trebinju treba da gradi Srbija. Podsjetimo da je u ranijem periodu vlada Republike Srpske najavljivala izgradnju aerodroma u Trebinju, ali je to do sada ostajalo samo predizborno obećanje SNSD-a u nekoliko prethodno održanih izbornih ciklusa.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *