Željka Cvijanović: Republika Srpska je šampion ekonomskog rasta u regionu!

Politika

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da su se poslanici opozicije u Narodnoj skupštini ponašali kao pobunjenička grupa i da su “prevršili mjeru”.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da je stav većine bio da se mora organizovati nesmetan skupštinski rad i zato je podržano rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske u stvaranju uslova za tako nešto.

– Imali smo dnevni red i organizovali rad u okviru Narodne skupštine. Međutim, neprimjereno je ponašanje opozicionara koje se manifestovalo kroz različite stvari i bilo je dovoljno pogledati njihova ostrašćena lica iz čega se vidjelo da ih vodi neka druga aktivnost, a ne potreba za radom, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je, uprkos blokadama i destrukcijama, Republika Srpska bilježi dobre ekonomske pokazatelje.

– Republika Srpska je šampion u regionu kada je riječ o ekonomskom rastu. Mi sada imamo zabilježeni rast od 3,5 odsto za prošlu godinu, iako je projekcija bila 2,9. U Federaciji BiH, koju opozicionari obožavaju da hvale, zabilježen je rast od 2,9 odsto, u Srbiji 2,8, Makedoniji 2,4 odsto, Sloveniji 3,1 i tri odsto u Hrvatskoj, ponovila je premijerka RS.

Prema njenom mišljenju, očito je ove sedmice trebalo da bude neki dan “D” za opoziciju kada je moralo da počne nešto što su zamislili u svojim glavama. 

– Na sjednici Narodne skupštine sam objašnjavala da je Republika Srpska ostala uskraćena za nekoliko stotina miliona KM radi takvog njihovog ponašanja. Ostalo je 150 miliona KM nepovučeno, a to su povoljna sredstva Međunarodnog monetarnog fonda, podsjetila je Cvijanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *