U Banjaluci osnovana Prva SDS, SNSD podržao

Politika

U Banjaluci je danas održana osnivačka skupština nove stranke – Prva SDS, koja u svom programu kao jedan od ciljeva navodi povratak izvornoj ideji Srpske demokratske stranke. Za predsjednika partije izabran je dekan Pravnog fakulteta iz Istočnog Sarajeva Radomir Lukić.

Lukić je novinarima rekao da će Prva SDS učestvovati na predstojećim opštim izborima u Republici Srpskoj i BiH.

– Naši su interesi da radimo, ali zaista iskreno i mnogo, na unapređenju razumijevanja, međusobnog uvažavanja i poštovanja svih naroda u BiH, jer bez toga, očigledno, ne možemo više da napredujemo, rekao je predsjednik Prve SDS.

On je dodao da se na osnivačkoj skupštini nalazi više od 400 osnivača i da je prikupljeno nekoliko stotina potpisa, što je, prema njegovim riječima, sasvim dovoljno.

– Mi ćemo u tom smislu djelovati godinu dana kao vanpralamentarna stranka, naravno nadamo se poslije toga kao parlamentarna, a svoje metode djelovanja prilagodićemo uslovima vanparlamentarne borbe, rekao je Lukić.

Osnivačko-obnoviteljskoj skupštini stranke Prva SDS prisustvovali su mnogi bivši članovi SDS-a, bivši predsjednik RS Nikola Poplašen, savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, Arije Livne, kao i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata i premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Ona je ocijenila dobrim da na političkoj sceni ima što više ljudi koji “žele da doprinesu svemu onome što su vrijednosti Republike Srpske, prvenstveno njena stabilnost”.

– Došla sam da u ime SNSD-a izrazim podršku aktiviranju rada jednog novog političkog subjekta koji je sada vanparlamentaran, ali ima sve ambicije da postane parlamentarna politička partija, rekla je Cvijanović prije početka skupštine.

Istinito

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *