Borenović: Tražićemo od Ustavnog suda RS da ospori odluke Narodne skupštine

Politika

Predsjednik PDP Branislav Borenović najavio je da će opozicija uputiti apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske i tražiti da ospori sve odluke donesene na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine, kojem nisu prisustvovali opozicioni poslanici.

Borenović smatra veoma važnim da Ustavni sud što prije zauzme stav u vezi sa najnovijim dešavanjima na sjednici Narodne skupštine. Vjeruje da će sve odluke koje su tada donesene biti osporene.

– Veoma je važno da osporimo sve odluke sa ove sjednice Narodne skupštine koja je nelegalna u svakom obliku, da što prije budu stavljene van snage sve odluke. Tek onda se može razgovarati o vraćanju dostojanstva i bilo kakvog digniteta parlamentu RS, rekao je Borenović.

Tvrdi da je poslovnik Skupštine prekršen u najmanje deset do 12 članova i ističe da PDP insistira da parlament bude u skladu sa Ustavom, zakonom i poslovnikom i da to svi moraju da poštuju.

– Pitamo zašto predsjednik parlamenta nije pokušao da zaustavi bilo kakvu devastaciju parlamenta, a trebalo je da napravi kompromis i prekine sjednicu, obezbijedi uslove da se tačka dnevnog reda koja se odnosi na revizorski izvještaj stavi u roku od dan ili više dana, pa da se raspravlja o njemu, rekao je Borenović.

Borenović je istakao da se mora poštovati stav 31 narodnog poslanika i da će ostati principijelni i dosljedni, jer na taj način čuvaju parlament.

– Ne napuštamo ga, ostajemo u njemu i do kraja ćemo insistirati na zahtjevima, naglasio je Borenović.

On je podsjetio da traže smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača kao jedan od važnih preduslova da mogu raditi i funkcionisati u demokratskom društvu te poručio da opozicija neće odustati od ovog zahtjeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *