Čubrilović: SNSD ne čini tako dobre poteze koliko mu opozicija ide na ruku

Politika

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da će tokom ove nedjelje biti biti poznato koje će se tačke dnevnog reda naći pred Kolegijumom NSRS, među kojima i rezolucija o vojnoj neutralnosti ili suspendovanje referenduma.

– Onda ćemo na Kolegijumu odlučiti kad bi Narodna skupština mogla početi sa radom, a treba da prođe najmanje 10 dana od zasjedanja Kolegijuma, rekao je Čubrilović i dodao da u Skupštinu još nisu stigli zahtjevi za razmatranje rezolucije o vojnoj neutralnosti ili suspendovanju referenduma.

– Imamo tačke o nekim zakonima koji su prošli u nacrtu i treba da idu u prijedlogu, zatim imamo izvještaj glavnog revizora, te konsolidovani izvještaj budžeta, što je sve zajedno šest ili sedam tačaka, rekao je Čubrilović.

Govoreći o Odluci o Referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, Čubrilović je kazao da ima najava da će ta odluka biti povučena, a da će predlagač same odluke ili poslanički klubovi, predložiti da ta odluka bude stavljena van snage.

Čubrilović se osvrnuo i na nedavnu “Skupštinu naroda” na kojoj je opozicija u ponedjeljak okupila više stotina građana, rekavši da “ne zna koja je njena poruka”.

– Ne znam da li je to poruka koja znači nešto bolje i novo, pa bar i na političkom polju, ako ne govorim o ukupnom životu građana, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović je ocijenio da aktivnosti opozicije više idu u prilog SNSD–u čiji rejting nastavlja da raste, kako pokazuju istraživanja.

– SNSD ne čini tako dobre poteze koliko mu opozicija svojim potezima ide na ruku, rekao je Čubrilović.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *