Borenović: Vlast pokazala svoje pravo lice

Politika

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je da je vlast u Republici Srpskoj pokazala svoje pravo lice najavom suspenzije skupštinske odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Borenović ističe da opozicija ne odustaje od zahtjeva za utvrđivanje odgovornosti predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je rekao, sprečavanja opozicije da obavlja svoj posao na posljednjoj sjednici parlamenta.

PDP traži i da se stave van snage sve odluke usvojene na tom zasjedanju Narodne skupštine i tek tada bi se, kaže Borenović, moglo normalno raditi u parlamentu.

Na sjednici Glavnog odbora PDP data je podrška poslaničkom klubu ove stranke u Narodnoj skupštini da istraje na insistiranju na vraćanju digniteta i dostojanstva parlamenta.

PDP insistira da se razmatraju sva važna pitanja, uključujući i sporni revizorski izvještaj.

Glavni odbor ove stranke danas je u Istočnom Sarajevu obavio pripreme za održavanje programskog sabora, 7. oktobra u Banjaluci, kada bi trebalo da budu usvojeni “Program obnove RS” i “Deklaracija o budućnosti RS”.

“Programom obnove RS” definiše se ekonomska, demografska i obnova moralnih, obrazovnih i kulturnih vrijednosti, te obnovu lične i socijalne sigurnosti, vladavine prava, obnovu političke stabilnosti, te evropsku budućnost.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *