Brčkalo: Opozicija će prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

Politika

Predsjedavajući Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo rekao je danas u Istočnom Sarajevu da političari i iz vlasti i iz opozicije djeluju lokalno, a ne globalno, i zanemaruju stručna mišljenja kada je riječ o budućoj trasi brzog puta Beograd – Sarajevo.

“Nema nikakvih konsultacija ni međi vladajućim ni u Savezu za promjene. Osnovni problem je što političari nastupaju sa lokalnog stanovišta. Bojim se da zbog svađa i nesloge ne dođemo u pat poziciju i ne ostaneno bez ijedne trase”, izjavio je Brčkalo na konferenciji za novinare, izrazivši uvjerenje da će trasa ići preko Pala ka Višegradu.

On je u ime Saveza za promjene pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da održi referendum o nametnutim odlukama visokog predstavnika u BiH, a posebno onima koje se tiču Suda i Tužilaštva BiH.

Prema njegovim riječima, najjači argument opozicije i ovom pitanju je stenogram sa sjednice Narodne skupštine iz juna 2015. godine kada je donesena odluka o referendumu.

“Sve što smo tada rekli bilo smo u pravu. Oni su u međuvremenu uradili nekoliko zaokreta u svojoj političkoj priči, dosta lutanja i izgleda da su ušli u avanturu iz koje nikako ne znaju i ne mogu da izađu. Oni svaki svoj politički poraz pokušavaju da pretvore u pobjedu. Pobjeda ne može biti peticija, jer ona nema važnost pošto je ne rade države i entiteti nego nevladine organizacije. To je u ovom trenutku najveći poraz vladajućih u Republici Srpskoj”, tvrdi Brčkalo.

On je najavio da će opozicija prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, a da će tok sjednice zavisiti od mnogih stvari.

Komentarišući Dodikovu izjavu da će Republika Srpska naredne godine ući u proces usvajanja i donošenja novog ustava Srpske, Brčkalo smatra da je riječ o “klasičnoj političkoj žvaki i opet bacanju narodu prašine u oči da se sakrije katastrofalna ekonomska, demografska i svaka druga slika”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *