Obilježena druga godišnjica osnivanja Ujedinjene Srpske

Politika

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izrazio je zadovoljstvo rezultatima ove stranke u prethodne dvije godine, te naveo da su ambicije za naredni period da bude parlamentarna i na nivou BiH i Srpske.

“Ciljevi koje smo postavili za narednu godinu nisu skromni, ali ćemo o njima javnost obavijestiti u februaru ili martu”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci na prijemu koji je Ujedinjena Srpska organizovala povodom obilježavanja dvije godine od osnivanja.

Stevandić smatra da je najveći uspjeh Ujedinjene Srpske taj što su politika koju vodi i njeni stranački simboli postali prepoznatljivi u cijeloj Republici Srpskoj.

On je izrazio zadovoljstvo napretkom Ujedinjene Srpske, koja je za dvije godine napredovala ne samo brojčano, već i kadrovski.

Stevandić tvrdi da Ujedinjena Srpska u Narodnoj skupštini “neće biti ni sa kim u koaliciji, jer tim za razvoj ove stranke koncipira ekonomsku politiku koja se dosta razlikuje i od opozicione i vladajuće”.

“Da bi se ta ekonomska politika našla u parlamentu Srpske, potrebno je da poslanička mjesta osvoje ljudi iz Ujedinjene Srpske”, kaže Stevandić.

On je poručio i da je sigurno da Ujedinjena Srpska neće podržati sadašnji koncept Saveza za promjene u Sarajevu, jer je stvorilo “katastrofu u Republici Srpskoj”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *