Pandurević: Poziv Tužilaštva BiH Dodiku je Salihovićeva igra

Aktuelno

Kvaziefikasnost Tužilaštva BiH i otvaranje istrage zbog sprovođenja referenduma o Danu Republike i upućivanje poziva za saslušanje Milorada Dodika nije ništa drugo do pokušaj glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića da spasi sopstvenu kožu od disciplinske tužbe koja je pokrenuta protiv njega, izjavila je danas članica Predsjedništva Srpske demokratske stranke Aleksandra Pandurević.

Ona kaže da postoji simbioza između Milorada Dodika i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića kao i velika vjerovatnoća da je u pitanju njihova sinhronizovana akcija kako bi i jedan drugog spasili.

„Ne treba isključila mogućnost da je upućivanje poziva za saslušanje Milorada Dodika njihov zajednički dogovor kako bi SNSD podigao rejting pred predstojeće lokalne izbore, s obzirom da stanje na terenu govori da toj partiji na izborima 2. oktobra predstoji težak debakl”, navodi Pandurević.

Naglasila je da Dodiku Tužilaštvo BiH i nije trebalo upućivati poziv za saslušanje jer ne postoji njegova formalno pravna uloga kada je održavanje referenduma u pitanju.

Ona podsjeća da je referendum raspisan na inicijativu srpskih političkih partija, a da je odluku o njegovom provođenju donijela Narodna skupština Republike Srpske.

„Čak i oni koji su samo prošli pored pravnog fakulteta znaju da je nemoguće da Dodik za to odgovara jer ne postoji kršenje zakona ni ustava u slučaju sprovođenja referenduma”, zaključila je Pandurević.

BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *