Masovna tuča u Prnjavoru nakon pokušaja lokalnog stanovništva da protjera grupu beogradskih kriminalaca (VIDEO)

Aktuelno

Specijalna policija MUP-a Republike Srpske intervenisala je večeras u Prnjavoru, nakon što je došlo do masovne tuče između grupe mladića iz Srbije i lokalnog stanovništva.

Mediji prenose da se lokalno stanovništvo sukobilo sa kriminalcima iz Berograda koji su u Prnjavor došli kako bi, po vlastitim tvrdnjama, učestvovali u „prebrojavanju glasova“ i navodno zaradili dnevnicu od 30 evra.

Tuča je izbila u popodnevnim satima, a do nje je došlo nakon što se beogradski kriminalci nisu htjeli udaljiti iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda.

-Prema provjerenim informacijama, kriminalce iz Beograda angažovao je lokalni tajkun Bogdan Nikolić, blizak Goranu Dodiku, bratu Milorada Dodika, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Prije izbijanja tuče, građani su puna dva sata pozivali policiju da interveniše i udalji momke iz Beograda iz grada, ali se policija nije odazvala i ignorisali su sve apele.

Pojavili su se tek nakon što je došlo do masovne tuče pred prnjavorskim hotelom “Siti”.

{youtube}O1Mg01WTw-I{/youtube}

Nakon intervencije pripadnika Policijske stanice Prnjavor, na lice mjesta stigli su i pripadnici Specijalne policije Republike Srpske, koji su ušli u pomenuti hotel.

Lokalna Televizija K3 objavila je dopis Omladinske grupe „Moj Prnjavor” u kome navode da su u toku dana od stanovnika Prnjavora dobili dojave da je nekolicina stranih državljana nelegalno boravi u Prnjavoru.

U dopisu se navodi da su ta lica su „došla sa ciljem da unesu nervozu i da remete javni red i mir u nedelju, 2. oktobra, povodom održavanja lokalnih izbora“.

Na poziv grupe građana, reagovali su pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a nedugo zatim pojavile su se i jedinice Specijalne policije Republike Srpske.

Trenutno se nalaze u hotelu “Siti” i u toku je ispitivanje svih koji su učestvovali u tuči, među kojima ima državljana Srbije, ali i nekoliko Banjalučana.

U međuvremenu su na lice mjesta pristigli i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor SIPE Perica Stanić.

Istinito

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *