Košarac nudio 100 KM novinaru RTRS da blati Aleksandru Pandurević!?

Aktuelno

“Bitno je samo da prođe informacija. Je*eš to da li jeste ili nije”, napisao je Košarac na Viberu, nudeći novinaru RTRS 100 KM da osmisli priču protiv Aleksandre Pandurević.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Staša Košarac tokom prepiske na Viberu davao je upute novinaru RTRS kako da radi na diskriminaciji  Aleksandre Pandurević, šefice Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu PS BiH. 

Prepisku između Košarca i novinara RTRS Pandurević je sinoć objavila je na Twitter-u i Facebook-u.

– Morate jače udariti na ove ovdje u Sarajevu. Ivanić je izgleda potpisao za NATO nešto, provjeri, glasi jedna od poruka koju je Košarac uputio novinaru RTRS.

– Forsiraj ovo za Mektića da radi po nalogu Sarajeva. Moramo ih gaziti svaki dan, nastavlja Košarac.

– Njega ubijamo svaki dan. To je prošlo, nema problema, odgovora novinar RTRS  čija profilna fotografija je zatamnjena na screenshot-u. Nezvanično, radi se o novinaru A.C. iz Istočnog Sarajeva.

– Aj osmisli priču za Pandurevićku, imaš 100 maraka, napisao je Košarac novinaru RTRS. Košarac je rekao da treba izvješavati o tome kako Savezu za promjene odgovara koalicija sa SDA i da će mu obezbijediti nekoga ko će ga odvesti do privatnog zemljišta koje je Aleksandra Pandurević navodno prodala u Tarčinu kod Sarajeva.

 

Košarac: To je fotomontaža!

Komentarišući viber prepisku između njega i novinara RTRS kojem je nudio 100 KM za diskreditaciju Aleksandre Pandurević, Staša Košarac je izjavio za Srnu da je to fotomontaža za koju tvrdi da je njena i “njenih prijatelja iz obavještajnih struktura u Sarajevu, s ciljem diskreditacije Radio-televizije Republike Srpske i njega lično”.

Košarac tvrdi da se lako može dokazati da je sve ovo neistina i montaža, ali da ne želi da se bavim takvim istragama, Košarac je naglasio da nije prvi put da se Pandurevićeva bavi ovakvim stvarima.

– Nema nikakve potrebe da se bavim ovakvim stvarima, niti da vršim uticaj na novinare na ovakav način jer je poznato da sve što mislim ja javno i kažem. Da sam imao bilo kakva saznanja o ovome o čemu Pandurevićeva samu sebe optužuje u ovoj navodnoj prepisci, ja bih to iznio javno, bez ikakvog prethodnog dopisivanja s novinarima, poručio je Košarac.

SDS osudio “urednički posao” Košarca

Srpska demokratska stranka (SDS) osudila je “urednički posao” SNSD-ovog poslanika Staše Košarca koji sa sto maraka nagrađuje novinare RTRS koji su spremni da pišu i prave priloge protiv funkcionera Saveza za promjene.

– Sramna prepiska Staše Košarca sa novinarom Radio-televizije Republike Srpske, u kojoj Košarac za tekst protiv šefa Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u PD PS BIH Aleksandre Pandurević nudi sto maraka, na najbolji način pokazuje ko i na koji način uređuje informativni program tzv. Javnog servisa kojeg plaćaju svi građani Republike Srpske, navodi se u saopštenju SDS.

SDS podsjeća da gotovo svakodnevno “razni SNSD sateliti, kvazi-novinari i kvazi-analitičari, putem tzv. javnog servisa Republike Srpske iznose gnusne i neutemeljene laži i uvrede na račun funkcionera Saveza za promjene”.

– Viber prepiska Staše Košarca pokazala je kako funkcioniše Bastilja laži zvana Javni servis, kolika je tarifa kvazi-novinara RTRS-a i da su za 100 KM spremni da ispune svaku želju režima, ističe se u saopštenju SDS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *