Ognjen Tadić postao potpredsjednik DNS-a

Aktuelno

Tadić, koji je ranije bio i u SDS-u, postao je danas potpredsjednik DNS-a, a poručio je da ovo stranačko ujedinjenje nije usmjereno ni protiv koga, te da nema političke trgovine.

“Naš koncept je da se ozbiljni ljudi na ozbiljan način trebaju baviti politikom. Znam da će javnost pokušati naći zadnje namjere, ali tu je i Marko Pavić i svi mi, i vidjećete da ovaj politički dogovor nije nikakva politička trgovina, a traženje takvih namjera bilo bi samo gubljenje vremena”, kazao je Tadić.

Tadić je tri puta uzastopno gubio izbore za predsjednika RS, dva puta od Milorada Dodika. Ostala je upamćena i njegova rečenica u jednoj od izbornih noći kada je, nakon saznanja da je izgubio, kazao „Laku noć Republiko Srpska“.

Danas je samo kratko prokomentarisao da je „prošlost nepovratna ali i da stoji iza svake odluke“.

Izbjegao je da odgovori da li će podržati kandidaturu Dodika za člana Predsjedništva BiH, koga podržava i DNS koji je već oko dvije decenije SNSD-ov koalicioni partner, te podvukao da će odluku o tome donijeti „organi stranke.“

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je poručio da je današnji dogovor dobar i da je njegova stranka otvorena i za sve druge razgovore, kao i da je dosta podjela i da svi odmah trebaju početi raditi na budućnosti za dobrobit RS i njenih građana.

“Želimo dobrodošlicu svim članovima Narodnse stranke”, istakao je Pavić.

Poručio je i da DNS nije zatvorio vrata za bilo šta, te da su otvoreni za jačanje i udruživanje.

Upitan o kandidatu vladajuće kolaicije za predsjednika RS, Pavić je istakao da će to odlučiti SNSD, ali da ne vidi razloga za žurbu u predstavljanju kandidata za pojedinačne funkcije.

 

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *