Bosić: Postoje čvrsti dokazi za Dodikov i Salihovićev kriminal

Aktuelno

“Salihović mi je rekao u jednom razgovoru – `neću da diram Dodika jer neću da doprinesem cijepanju BiH`”, izjavio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

“U BiH pravilo da se oni koji štite kriminal zaklanjaju iza nacionalnih interesa”, objasnio je lider SDS-a, ali i dodao da danas postoje čvrsti dokazi za kriminal predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, smijenjenog glavnog tužioca Goran Salihovića i novinara Mate Đakovića.

Otkriva da je Salihović imao mnogo “sklonjenih” predmeta u svojim fiokama.

“Kako sam upoznat glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Goranu Salihoviću su istražni organi kada je suspendovan u kancelariju našli stotine predmeta koji su bili sklonjeni u njegove fioke”, rekao je Bosić i dodao:

“To nisu samo predmeti vezani za kriminal u Republici Srpskoj. To su predmeti koji se dovode u vezu sa kriminalom nekih visokopozicioniranih funkcionera iz reda drugih naroda u BiH.”

Bosić napominje da je veliki dio borbe protiv kriminala i korupcije vezan za Srbiju.

“Mnogo tog kriminalnog novca je završilo u Srbiji. Svi to znamo i ja sam očekivao od Srbije da će ona kroz svoju borbu protiv korupcije i kriminala otvoriti i ta pitanja, ali to se nije desilo”, rekao je Bosić i izrazio uvjerenje da će uprkos brojnim opstrukcijama proces borbe protiv kriminala i korupcije biti nastavljen i da tu neće biti pošteđeni ni članovi SDS-a niti bilo koje druge političke stranke.

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *