Novinari traže napredak u istrazi pokušaja ubistva Kovačevića

Aktuelno

Novinari svih banjalučkih redakcija okupili su se danas ispred Kluba novinara u Banjaluci kako bi obavijestili javnost upozorili institucije da što prije moraju rasvijetiliti napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

– Novinari neće nijemo posmatrati kako se ugrožavaju medijske slobode i nekažnjeno napadaju novinari, izjavio je predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić na protestnom okuljanju novinara.

On je rekao da će Klub novinara nastaviti da insistira na otkrivanju motiva i nalogodavca napada, i zvanično pozvao da se na sjednici NS RS raspravlja o krivičnom zakonu i bezbjednosti novinara.

Kovačević je rekao da sumnja da će pokušaj njegovog ubistva biti rasvijetljen i dodao da su policajci koji žele da se slučaj riješi naišli na zid. On je istakao da nastavlja raditi svoj posao i da se ne boji, ali da se okreće oko sebe kada naveče ide kući.

Kovačević i Vukelić su podsjetili da nije raspisana međunarodna potjernica za drugim napadačem, iako se zna da je on van zemlje što, kako kažu, ukazuje na sumnju u dobru namjeru da se ovaj slučaj riješi.

Društvo novinara BiH je uputilo pismo podrške, u kojem navode da je nedopustivo da napad na novinara Vladimira Kovačevića nije riješen ni dva mjeseca nakon što se dogodio.

– Ovo izaziva sumnju da li institucije žele da riješe ovaj slučaj koji je i pokušaj ubistva i mora biti rasvijetljen”, navedeno je u pismu podrške.

Napad na Kovačevića se desio 26. avgusta ove godine i policija je identifikovala dva napadača, od kojih je jedan u pritvoru i brani se ćutanjem, dok je drugi još u bjekstvu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *