Oštre reakcije na ulazak NDP-a u vlast, pojedinci najavljuju napuštanje stranke

Aktuelno

Nakon što je predsjednik NDP Dragan Čavić objavio da njegova stranka više neće biti članica Saveza za pobjedu, uslijedile su brojne reakcije građana na društvenim mrežama, članova NDP, ali i koalicionih partnera.

Poslije sjednice Predsjedništva NDP Čavić je izjavio da ni “osam godina pripadnosti SzP nije dovelo do poboljšanja njihovih rezultata” i da je Predsjedništvo donijelo takvu odluku, a ne on. Rekao je i da je imao kontakte sa liderom SNSD Miloradom Dodikom o formiranju skupštinske većine, ali i negirao da mu je ponuđeno jedno ministarstvo i direktorsko mjesto u Elektroprivredi RS.

Najoštriji u komentarima bio je Adam Šukalo:

– Sa režimom se ne pregovara, sa režimom se zajedno ruši opozicija više od godinu dana, a onda se poslije izbora kaže da je opozicija opet izgubila i preleti u režim. Reče i uradi Dragan Čavić, najveći politički i moralni ološ u istoriji Republike Srpske – napisao je Šukalo na Fejsbuku.

Lider PDP-a Branislav Borenović najavio je da ostaje u opoziciji..

– Ne odustajati od borbe i nastaviti raditi za pravedniju,normalniju i bolju Republiku Srpsku!#neprocjenjivo – napisao je Borenović na Tviteru.

Mirna Savić-Banjac, odbornica NDP-a u Skupštini Grada Banjaluka, najavila izlazak iz stranke ako ona postane dio vlasti.

– U slučaju da NDP postane dio vlasti, više neću biti član te stranke. Zaista sam nastojala ostati dosljedna, ne napuštati NDP, ali ovo je vanredna situacija. Možda imam tu slobodu, jer ne težim avionima i kamionima. Možda samo nisam dovoljno ambiciozna i nisam “materijal” za ozbiljnog političara koji grabi i grabi, zaboravlja juče rečeno, ali neka se moja politička karijera završi ako je to jedini put. Kažu mi, pa to je politika. Kompromisi. Pa nisam u Holandiji da pravim kompromis oko zakonskog rješenja o sjemenima tulipana. Ovde se radi o raseljavanju, pljački, korupciji, poremećenom sistemu, nemoći, pa i ubistvima. Ostajem pri svojim stavovima, daću sve od sebe da ostanem u politici na način koji smatram ispravnim, a ako to ne bude moguće, jer ćemo svi biti jedna velika masa istomišljenika, mahnuću svima i nastaviti sa svojim životom – napisala je na Fejsbuku.

Na društvenim mrežama je obilje negativnih komentara na račun Dragana Čavića i odluke Predsjedništva NDP-a da istupe iz Saveza za pobjedu i pregovarao sa SNSD-om.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *