Cvijanović, Jerković i Salkić položili zakletvu

Aktuelno

Željka Cvijanović, novoizabrani predsjednik Republike Srpske i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS.

Zakletvu je pročitao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je čestitao predsjedniku i potpredsjednicima na položenoj zakletvi.

Na početku obraćanja Cvijanovićeva je pozdravila prisutne i zahvalila im na prisustvu u NS RS.

“Izbor za predsjednika RS doživljavam kao uspjeh za sve ono što sam zajedno sa svojim kolegama radila kao predsjednik Vlade”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da su stabilne institucije garant napretka Republike Srpske.četiri godine sigurno ćemo nailaziti na brojne izazove i probleme. Zato je važno da sa timom iz RS na čelu sa novoizabranim članom Predsjedništva BiH tijesno sarađujemo i usklađujemo stavove Republike. Iako su neki priželjkivali, pa čak i radili na njenoj destabilizaciji građani RS su na izborima pokazali da je Republika Srpska iznad svega”, dodala je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović na mjestu predsjednika Republike Srpske naslijedila je Milorada Dodika koji je na oktobarskim izborima izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *