Mektić: Najbolje bi bilo da Dodik podnese ostavku i spasi RS i srpski narod!

Aktuelno

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, reagujući na sankcije SAD prema predsjedniku RS Miloradu Dodiku, rekao je da bi u ovakvim okolnostima najbolje bilo da Dodik podnese ostavku i “tako spasi Republiku Srpsku i srpski narod”.

-Vidio sam da je Stejt Department objavio da je Milorad Dodik stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država. Mislim da je to poražavajuće za Republiku Srpsku, ali i Bosnu i Hercegovinu ako hoćete. Vrlo je izvjesno da će ovu crnu listu preuzeti i druge zemlje, postoje informacije i zemlje iz Evropske unije. To je situacija koja će štetiti Republici Srpskoj, njenom legitimitetu i njenom ugledu. Mislim da bi najbolje bilo da podnese ostavku i spasi Republiku Srpsku i srpski narod’, rekao je Mektić za N1.

Mektić nije siguran da li će druge zemlje pratiti primjer SAD i staviti Dodika na ”svoje crne liste”, ali kaže da postoje određene pretpostavke da bi se to moglo dogoditi.

-Nije obavezujuće da druge zemlje prate SAD u ovoj odluci, ali poznato je iz ranije prakse da se to dešava. Ne mogu sa sigurnošću reći koje su to zemlje, ali imam najave da će se to desiti, kazao je Mektić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *