Čavić: Zotova i Izraelce doveo je Željko Kovačević! (VIDEO)

Aktuelno

Nakon što je predsjednik RS Milorad Dodik označio spornim ugovor sa “Mitalom” iz 2004. godine o privatizaciji, prema kome je gotovo beznačajno 49 odsto akcija “Ljubije” u “Mitalu”, lider NDP-a Dragan Čavić je rekao da je taj ugovor dobar, ali da predstavnici državnog kapitala u “Ljubiji” iz redova SNSD-a i DNS-a nisu, kako je rekao, zastupali interese Srpske.

“Vlade, kojima je upravljao Milorad Dodik za predstavnike državnog kapitala u RŽR ‘Ljubija’ od početka su postavljale najviše rangirane predstavnike SNSD-a i DNS-a. Prvi je Nebojša Radmanović, drugi Radivoje Bratić, a treći Marko Pavić”, naglasio je Čavić i upitao:

“Da li vam je poznato da je ‘ArselorMital’ dijelio dividendu, a da dividenda nije podijeljena samo u zadnje tri godine? Sve ću to dokazati u raspravi na Narodnoj skupštini, 4. maja”, obećava Čavić.

On je iznio tvrdnju da je firmu “Izraeli investment grup” još 2012. godine doveo sadašnji generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević, koji je prethodno u Vladi Srpske bio na funkciji ministra industrije, energetike i rudarstva.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *