Komisija PS BiH u četvrtak o prijavi Bosića protiv Majkićke

Aktuelno

Sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS), zakazana je za četvrtak, 22. juna.

Bosić je protiv Majkićeve podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH, za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice, zbog njene izjave u emisiji “Aspekt” RTRS-a, kada je izrekla notornu laž, usmjerenu protiv njegove ličnosti.

-Bio sam zaista šokiran kada sam na RTRS-u u emisiji ‘Aspekt’ slušao izjavu poslanice Dušanke Majkić (SNSD) da sam poslije pada zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao; ‘Dobro je pale su akcize neće biti penzija i plata’, rekao je tada Bosić.

On je demantovao da je to uradio, i dodao da Majkićeva ovako sije mržnju.

-Takvim bezočnim lažima, vođenjem politike, koju utemeljuje, ne samo Dušanka Majkić, nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima, i na nivou BIH, dovodimo čitavu političku situaciju u besmisao, jer to je notorna laž zato što ja to nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju, kazao je Bosić.

On je naveo da se radi o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje, na čemu uporno rade pojedinci uglavnom iz SNSD-a.

-Kolu laži nema kraja i nisam imao drugog načina da se borim protiv toga i da reagujem, nego da podnesem prijavu Komisiji za kodeks u Parlamentu BiH za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice s ciljem da razobličim način na koji se vodi politika, kazao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH.

Dušanka Majkić je u izjavi Srni potvrdila da će prisustvovati najavljenoj sjednici komisije, dodajući da nije prekršila skupštinski kodeks.

-Koliko sam ja prekršila kodeks čućemo na toj sjednici na kojoj će biti i akteri koji su tu bili i izgovorili tu rečenicu, rekla je Majkić.

Ona je dodala da je spornu rečenicu citirala i da bi možda bila u prekršaju da je izmislila.

BN/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *