Balaban: Niko iz DNS-a me nije obavijestio zašto žele moju ostavku!

Aktuelno

Sačekaću da vidim argumentaciju za moju smjenu i tek tada ću donijeti odluku. Rekao je ovo Elta televiziji, nakon sazanja o Zaključcima sa današnjeg sastanka Koalicionih partnera u Banjaluci, aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban.

– Imam informacije da su članice Koalicije danas jednoglasno donijele odluku o tome da ili da podnesem ostavku ili će biti pokrenut moj opoziv, odnosno da su mi iskazali nepovjerenje. Kako ću reagovati zavisi od argumentacije za to nepovjerenje. U svakom slučaju da li jedno ili drugo, epilog je vjerovatno isti. To je apsolutno pravo većine i koalicionog dogovora, pa ću se prema tome ponašati onako kako to definiše zakon.

Balaban je potvrdio da ga niko nije zvao u protekla dvadeset i četiri časa iz vrha Demokratskog narodnog saveza.

– Nisu me kontaktirali, vjerovatno su smatrali da nema potrebe – rekao je Balaban naglašavajući da jeste očekivao ovakav ishod današnjeg sastanka.

– Ja ipak neću da vjerujem da je ovo posljedica toga što smo glasali protiv Glavnog odbora ili zato što smo bili protiv određenih odluka gradske organizacije DNS-a. Neću da vjerujem u to. Ako je možda ipak tako, onda je tu demokratija završila. I ne bih dalje o tome dok ne vidim tu argumentaciju, jer vjerujem da postoji argumentacija za moju smjenu.

Komentarišući izjavu gradonačelnika o tome da su paralelni klubovi odbornika nedopustivi, i da je takvo djelovanje u suprotnosti sa koalicionim sporazumom, Balaban je rekao da on gleda na to iz ugla građana, te da vjeruje da unutarstranački problemi u Demokratskom narodnom savezu čine dodatnu glavobolju gradonačelniku, ali da ipak ne vidi zašto bi se Radojičić miješao u odnose u DNS-u.

Srpskacafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *