Otac premijerke Željke Cvijanović gradi bazen bez dozvole! (FOTO)

Aktuelno

Na imanju Slobodana Grabovca, oca predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, u naselju Đulići na samom ulazu u Teslić, započeta je izgradnja bazena sa pratećim objektom.

Ova vijest bi bila dobra, jer bi nam potvrdila da standard građana RS raste i da ima novca čak i za gradnju privatnih bazena, kada ponovo na djelu ne bi bila bahatost naših predstavnika vlasti i njihovih srodnika.

Naime, Istinito saznaje da Slobodan Grabovac nije podnio zahtjev nadležnom Odjeljenju za prostorno uređenje Opštine Teslić za izdavanje odobrenja za građenje na parceli koju posjeduje, a na kojoj se nalazi ranije sagrađena kuća i pomoćni objekat – ladara.

Izgradnja bazena na imanju roditelja premijerke Cvijanović počela je tokom jula i radovi za sada dobro napreduju. Završeni su zemljani radovi i betoniranje, a ozidani su i stubovi pratećeg objekta.

 Izgradnja bazena bez građevinske dozvole

Neveliku kuću na ovom imanju, Slobodan Grabovac je naslijedio od roditelja, a 2015. godine je u potpunosti obnovljena, s polja i iznutra. Budući da otac Željke Cvijanović ima stan u centru Teslića u kojem živi sa suprugom, ovo im sada služi kao kuća za odmor.

Navodno i sama premijerka povremeno svrati na roditeljsko imanje, a kada bazen bude dovršen onda će imati i razlog više da češće dolazi.

 Kuća roditelja Željke Cvijanović u naselju Đulići

Zanimljivo je da je u vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta Banjaluka-Doboj koji prolazi kroz Teslić, asfaltiran i prilaz kući premijerkinih roditelja. Rekonstrukciju su finansirali “Putevi RS”, a radove izvodio “MG Mind” iz Mrkonjić Grada.

Dan nakon što je redakcija portala Istinito u ponedjeljak 31. jula poslala upit Opštinskoj upravi Teslić, Odjeljenju za prostorno uređenje, u srijedu je stigao odgovor:

– Grabovac (Jovo) Slobodan je dana 01. 08. 2017. godine podnio zahtjev za izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju bazena u dvorištu, tako da mu ovo odjeljenje nije izdalo rješenje za građenje bazena u dvorištu.

Biće zanimljivo pratiti ponašanje lokalne SDS-ove vlasti u Tesliću i kako će se nadležni opštinski organi, u prvom redu građevinska inspekcija, odnositi prema nelegalnoj gradnji na imanju roditelja predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

Inače, prema imovinskom kartonu, Željka Cvijanović od nekretnina posjeduje samo porodičnu kuću u Banjaluci, u suvlasništvu sa suprugom Aleksandrom od 80 m2, koja je procijenjena na 444.646 KM.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *