Mašić u zoru uz podrsku policije preuzeo ŠG Vučevica!

Aktuelno

Neđo Mašić, novoimenovani generalni direktor Šumskog gazdinstva “Vučevica” u Čajniču, čijem se izboru protive radnici, jutros u pet časova nasilno je ušao u upravnu zgradu ovog javnog preduzeća.

Podsjećamo, radnici ŠG Vučevica već nekoliko sedmica protestuju zbog kadrovskih političkih igara sa njihovim preduzećem, a juče je, kao hladan tuš, stigla dugo očekivana reakcija iz resornog ministarstva.

Stevo Mirjanić ponovio je i ono što je generalni direktor Šuma RS juče objašnjavao – da radnici nemaju ništa sa imenovanjima direktora.

“Radnici ne bi trebali odlučivati o tome ko će biti na čelu, to je stvar odgovarajućih koalicionih partnera, kadrovskih komisija i Uprave JP. Ja ne mogu određivati ko će biti v.d. direktora, ali mogu tražiti, zbog rezultata poslovanja, da se smijeni taj i taj, to mogu tražiti”, rekao je juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić.

Radnici “Vučevice” su na tu izjavu reagovali porukom da ne odustaju od protesta, te pozvali predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika,da dođe u Čajniče i da se sam uvjeri u političku situaciju.

Međutim, umjesto njega, u upravnu zgradu, u zoru, stigli su Neđo Mašić i policija!

atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *