Vučić na otvaranju dionice autoputa Banjaluka – Doboj

Aktuelno

Dionica auto-puta “9. januar” (Banjaluka-Doboj) od Mahovljana do Drugovića, duga 10 kilometara, svečano će danas biti otvorena za saobraćaj, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović, kao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svečano otvaranje ove dionice na relaciji Banjaluka-Prnjavor predviđeno je za 14.00 časova, najavljeno je iz preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Iz ovog preduzeća navode da su odlučili da novoizgrađenu dionicu puste u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora, da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično.

Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja “Mahovljani”, što će smanjiti saobraćajne gužve u centru Laktaša.

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u saobraćaj je puštena dionica auto-puta “9. januar” od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

Direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić izjavio je ranije Srni da ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosi 180 miliona evra, a od Prnjavora do Mahovljana 158 miliona evra.

“Na proljeće naredne godine trebalo bi da u potpunosti završimo izgradnju autoputa `9. januar`, što bi bilo od ogromnog značaja za Republiku Srpsku. Radove izvodimo planiranom dinamikom, bez bilo kakvih problema”, dodao je Topić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *