Pronađena beba u kontejneru za smeće

Hronika

Beba stara nekoliko dana, koja je u nedjelju pronađena u kontejneru za smeće u centru Sarajeva, trenutno je smještena na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, i dobrog je zdravstvenog stanja.

Ovo je potvrdila Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Ona je kazala da je bebu pronašla policija, te da ne mogu sa sigurnošću potvrditi koliko je stara, odnosno da možda ima nekoliko dana.

“U cijeli slučaj odmah se uključio Centar za socijalni rad, a beba je trenutno na promatranju na Pedijatriji. Policija radi na ovom slučaju. Pokušavamo otkriti otkud je dijete, ko ga je ostavio u kontejneru, i ko su mu roditelji”, kazala je Kuldija.

Ističe da je najvažnije da je beba dobro i da nema posljedica nakon što je ostavljena u kontejneru.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, a kako saznajemo, još uvijek niko nije uhapšen.

Naime, građani su u nedjelju, 31. decembra oko 18 sati obavijestili policiju da čuju neke čudne zvuke iz kontejnera u Ulici Koševo u Sarajevu.

Pripadnici Druge policijske uprave – Općina Centar, odmah su došli na mjesto dojave da provjere šta se događa.

Bebu je u kontejneru našao policajac, a na glavi je imala kapu i bila je umotana u peškir. I policija i komšije koje su dojavile da čuju čudne zvuke iz kontejnera, bili su šokirani činjenicom da je iz kontejnera izvučena beba.

Iz Pedijatrijske klinike u Sarajevu su kazali da se radi o djevojčici koja nije starija od pet dana, i da je beba potpuno zdrava.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *