Zavod za zapošljavanje raspisuje poziv za one koji žele da pokrenu biznis

Društvo

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje danas je donio odluku o raspisivanju javnog poziva na koji će moći da se prijave mladi do 35 godina starosti a koji žele da pokrenu biznis.

Ovaj startap projekat ima fond od dva miliona KM, od čega oko 500.000 evra daje Vlada Srbije, a ostatak Vlada RS.

Sjednici UO prisustvovala je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je izrazila nadu da će ovim projektom mladi ljudi biti podstaknuti da započnu poslove iz više djelatnosti, a prije svega privrednih sa fokusom na IT sektor.

– Paralelno ćemo sa ovim raditi Nacionalni program demografske obnove koji nam je neophodan – rekla je predsjednica RS.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić rekao je da će mladi moći da dobiju 20.000, 30.000 ili 50.000 KM za pokretanje biznisa s tim da će morati da imaju trećinu vlastitog učešća u novcu ili imovini.

Na pitanje u vezi sa pisanjem medija o tome da je v.d. direktorka Inspektorata RS izmjenila Pravilnik kako bi ona mogla da se prijavi na konkurs za direktora ove institucije, predsjednica RS je rekla da se ta pitanja upute nadležnim službama u Vladi RS.

Ona je još rekla da na sinoćnjem sastanku rukovodstva Republike Srpske nije bilo riječi oko imena za sastav Vlade RS, već da su teme bile način rada Vlade, budžet, migracije i saradnja institucija RS sa predstavnicima RS u zajedničkim institucijama BiH koje u ranijem periodu nije bilo.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *