Potpisan sporazum o izgradnji Termoelektrane Gacko 2

Ekonomija

U Banjaluci je danas između predstavnika Republike Srpske i kineskih kompanija potpisan sporazum o izgradnji Termoelektrane Gacko 2, što će biti jedna od najvećih poslijeratnih investicija u RS.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kazao je kako se kineske kompanije pokazuju kao ozbiljni partneri te da je od ideje do ugovora bio uključen ovaj projekat.

“Ovo znači novu energersku bezbjednost i sigurnost Republike Srpske”, kazao je Dodik i izrazio nadu da će realizacija projekta početi veoma brzo.

Petar Đokić, resorni ministar je kazao kako se sada ulazi u postupak osnivanja zajedničkog preduzeća, a što će trajati oko 12 mjeseci.

Kineska strana će imati 51 odsto udjela, a matično preduzeće iz RS, 49 odsto.

Komentarišući mogućnost da se presuda Naseru Oriću poništi, Milorad Dodik, predsjednik RS, kazao je da bez obzira na sve ne postoji povjerenje Srba prema Sudu BiH.

“O sudu i tužilaštvu najbolje govore javno izneseni dokazi o zloupotrebama svjedoka i procedura ,a i činjenice da je sudsko vijeće napravljeno tako da je neminovno bilo da se Naser Oric oslobodi. Kamuflirali su prču o dva Srbina iz Sarajeva i Tuzle i naravno sa predsjednikom sudskog vijeća koji je srbe zatvarao u logorima u Sarajevu”,kazao je Dodik.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *