Davor Dragičević pozvao narodne poslanike da mu se pridruže na Davidovom trgu

Društvo

“Narodni poslanici, vi koji niste izgubili saosjećanje i koji razumijete moju bol, napustite Narodnu skupštinu i dođite sa mnom na Davidov trg, da se mirno i dostojanstveno borimo za ono što nam svima pripada, a to je pravo na život.”

Davor Dragičević, otac tragično stradalog banjalučkog studenta Davida Dragičevića (21) obratio se danas pismom poslanicima Narodne skupštine. Dragičević u drugom pismu narodnim poslanicima navodi da je već izvjesno da će parlamentarna većina glasati protiv Izvještaja Anketnog odbora NSRS, koji je formiran s ciljem da rasvijetli okolnosti smrti njegovog sina.

Od poslanika koji podržavaju Izvještaj Anketnog odbora, Dragičević je zatražio da napuste Narodnu skupštinu i pridruže se Pravdi za Davida na Davidovom trgu, odnosno Trgu Krajine u Banjaluci, gdje se već puna tri mjeseca održavaju protesti i traži istina o Davidovoj smrti. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Поштовани народни посланици,

Како ћe се, према мојим сазнањима, већина вас оглушити о моју молбу и одлучити да стане на страну неправде, те постане саучесник у убиству мог сина Давида, мени више ништа друго није преостало, него да се обратим народним посланицима који не дијеле ваше ставове.

Овом приликом, позивам све народне посланике који сматрају, односно који Ће гласати ЗА усвајање “Извјештаја Анкетног одбора са циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића”, да напусте Народну скупштину Репубпике Српске и станy, заједно са мном, на Давидов трг!

C обзиром на потпуно одсуство осјећаја за ПРАВДУ које влада у Народној скупштини, та институција не поредставља више највиши законодавни дом ове земље, него киднаповани објекат који служи као бедем ПРАВДИ, као отпор оном најсветијем – нашим животима.

Народни посланици, ви који нисте изгубили саосјећање и који разумијете моју бол, напустите Народну скупштину и дођите са мном на Давидов трг, да се мирно и достојанствено боримо за оно што нам свима припада, а то је право на живот. Ако дозволимо да нам узимају животе, онако како су узели мом Давиду, поставља се питање вриједи ли ишта ова земља за коју смо се борили у преткодном рату?

И ви и ја знамо одговор на ово питање. Видимо се на тргу одакпе напављамо борбу.

Давор Драгичевић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *