Novinari RTRS prijavili Blagića za ugrožavanje sigurnosti

Društvo

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka ispitali su danas u svojstvu osumnjičenog Stefana Blagića, predsjednika organizacije “ReStart” zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti i prijetnji upućenih prema troje novinara Radio televizije Republike Srpske.

Prijava protiv Blagića stigla je nakon poruke: „Neka Siniša Mihailović, Nada Arlov i Nada Veletić, kao i direktor Fabrike laži, dobro paze da me ne sretnu na ulici. Neka dobro, dobro paze!!!”.

Troje prozvanih medijskih radnika su ga zbog toga prijavili policiji zbog “subjektivnog osjećaja ugroženosti”.

Kako se nezavnično saznaje, Blagić je na ispitivanju priznao da je napisao ovaj status.

RTRS je prije nekoliko dana objavio tekst u kojem su Blagića i još nekoliko osoba označili kao lica sa kriminalnim dosijeom, a koja učestvuju na skupovima “Pravda za Davida”.

Iz PU Banjaluka rekli da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su po zaprimljenoj prijavi novinara Radio-televizije RS da im je upućena poruka prijetećeg i uznemiravajućeg sadržaja sa profila društvene mreže Facebook registrovane sa podacima osumnjičenog. O svim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti“, saopšteno je iz PU Banja Luka.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *