Otac stradalog Dženana Memića najavio nove proteste

Društvo

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, danas je na najavio nove proteste za 29. septembar. Istakao je da su od prvostepene oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću prošla skoro dva mjeseca, a da im još nije uručen pismeni otpravak presude, piše Avaz.

– Presuda je pala, optužnica je bila lažna i ništa se ne dešava. Meni predstoji nova borba. Vidite i šta se dešava u Banjaluci sa slučajem Dragičević. Pozvao bih medije da se obrate VSTS da odgovori “ko je prijetio Sudskom vijeću i sudiji Igoru Todoroviću”. Želim da mi odgovori VSTS na to pitanje i zašto se još ništa ne poduzima. Dalida Burzić bi voljela da je bila sudija i da osudi Rome, ona bi osudila nevine ljude. Nikoga neću ostaviti na miru dok se ovo ne dovrši – rekao je Muriz Memić.

Prisjetio se jednog od ranijih protesta.

– Pitao sam na jednim protestima Bakira Izetbegovića: “Gdje je moj Dženan”, opet ga pitam “Gdje je moj Dženan, Bakire”, rekao si da si dobro upoznat. Ali ljudi su radili sve da ja ne saznam istinu. Znači, Sebija Izetbegović je promijenila tim poštenih i časnih ljekara koji su rekli da Alisa Mutap nema amneziju. Tim doktora Abdulaha Kučukalića rekao je da nema amneziju, šest doktora je reklo da nema amneziju, a Sebija je iz sebi znanih razloga promijenila tim, jer je amnezija trebala Tužilaštvu. Alisa Mutap nema amneziju, ona je očevidac, svjedok i saučesnik. Zašto bi njen otac pozvao autolakirera iz bolnice? Imam taj dokument. Jer komadi stakla su potureni, jer saobraćajne nesreće nije bilo – kazao je Memić.

Pozvao je glavnog tužioca da zajedno odu na vrata ubice.

– Meni treba da se uhapsi ubica. Zna Dalida Burzić ko je ubica, zna Alisa Mutap ko je ubica i njen otac zna i svi oni koji su brisali snimak – kaže Memić.

avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *