Banjaluka: Potpisan prvi ugovor o donaciji za izgradnju dječijeg igrališta

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predstavnici kompanije „Mlijekoprodukt“, potpisali su danas ugovor o donaciji za izgradnju dječijeg igrališta na lokaciji u parku „Mladen Stojanović“. 

Vrijednost investicije je oko 50.000 KM.

Gradonačelnik Radojičić je u februaru pozvao sve društveno odgovorne kompanije da se odazovu njegovom pozivu da gradu doniraju dječija igrališta kako bi se zadovoljile težnje mještana brojnih mjesnih zajednica, koje žele što više prostora za igru i rekreaciju.

-Ovo je prvi ugovor te vrste i veoma sam zahvalan kompaniji „Mlijekoprodukt“ koja je ušla u ovaj projekat. Dugo godina podržavaju i druge projekte u vezi s djecom i očekujemo da igrališe koje će graditi bude gotovo u sedmici pred Dan grada – kazao je Radojičić, koji je i ovom prilikom pozvao i druge kompanije da se uključe u ovu veliku akciju.

On je podsjetio da je na nedavno održanom sastanku sa društveno odgovornim kompanija – ponuđeno više od 20 lokacija na kojima se mogu graditi igrališta.

-Bilo da su na gradskom, prigradskom ili seoskom području, na sve lokacije se jednako gleda sa željom da djeca grada Banje Luke i njihovi roditelji dobiju što više sadržaja, da imaju ugodno djetinjstvo i da, u skladu sa porukom koja je bila na početku ovog mandata – naš grad bude ljepši i ugodniji za život – naglasio je Radojičić.

Šef Marketing tima kompanije „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, Vladimir Sandić je rekao da je politika poslovanja te komanije dobrim dijelom i usmjerena ka mlađoj populaciji.

-U našim brojnim kampanjama promovišemo važnost djece, zdrave i stabilne porodice koja je i ključ srećnog odrastanja djece. Igralište „Moja kravica“ biće izgrađeno po najsavremenijim standardima, posebno kada je riječ o bezbjednosti djece koja ga budu koristila – naglasio je Sandić. On je uputio zahvalnost Gradu za dosadašnju dobru saradnju i ustupanje lokacije.

Inače, u akciji izgradnje dječijih igrališta – Grad će društveno odgovornim kompanijama obezbijediti zemljište i sve potrebne dozvole, dok će donatori, uz asistenciju gradskih vlasti, samostalno izabrati projekat i izvođače, te, naposlijetku, graditi igrališta ili donirati sredstva za njihovo podizanje ili rekonstrukciju.

Ugovor sa “Mikrofinom”

U ponedjeljak, 27. marta, biće potpisan i ugovor o donaciji za izgradnju dječijeg igrališta u naselju Borik (Bulevar Živojina Mišića) sa predstavnicima “Mikrofina” . Očekuje se da će i ovo igralište biti gotovo za Dan grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *