Evo zašto se Sebija vozila u Bakirovom službenom autu!

Društvo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član državnog Predsjedništva, po prvi put je objasnio zašto se njegova supruga, u Tuzlu, odvezla službenim automobilom Predsjedništva BiH.

Naime Izetbegović je novinarima prije nastavaka sjednice predsjedništva stranke, obrazložio da je njemu i njegovoj porodici više od 30 puta do sada prijećeno smrću. Upravo iz tog razloga, sigurnosti svoje supruge, onda je u Tuzlu otišla u službenom automobilu Predsjedništva BiH.

– Time nisam ugrožen samo ja već i moja porodica, što je dokumentovano, i nemam namjeru suprugu pustiti nezaštićenu a ako je neće štititi država kako štititi supruge državnika koji posjećuju BiH, onda ću se snaći i štititi je privatno – rekao je Izetbegović.

Naveo je da je jednom kod osobe koja je uputila prijetnju pronađen eksploziv, a drugi put je u blizini njegove kuće bio snajperist, te da su to stvari koje prije nije želio iznositi u javnost.

Podsjećamo direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović koristila je prošle sedmice, prilikom posjete Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli, automobil u vlasništvu Predsjedništva BiH.

Riječ je o automobilu u kojem se vozi njen suprug i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Javnosti još uvijek nije poznato ko je izdao nalog da direktorica KCUS-a koristi službeni automobil Predsjedništva BiH.

Automobil marke Škoda, registarskih oznaka E30-K-969, službeno je registrovan na Kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a kupljen je prošle godine.

Inače, automobili članova Predsjedništva BiH opremljeni su uređajima za davanje posebnih zvučnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, odnosno sirenama i rotacijama (najčešće “blinkerima” koji se nalaze ispod haube automobila), koji omogućavaju prvenstvo prolaza.

hayat.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *