UIO BiH za 45 radnih mjesta dobila 346 prijava

Društvo

Na javni poziv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za zapošljavanje 45 radnika na neodređeno vrijeme stiglo je čak 346 prijava.

Kandidate koji su ispunili uslove i dostavili urednu dokumentaciju 3. novembra očekuje pismeni dio testiranja u prostorijama Pravnog fakulteta u Banjaluci. Nakon toga slijedi izbor onih koji će biti zaposleni.

UIO je u ovom javnom pozivu tražio administrativne radnike, saradnike za naplatu prihoda, obradu trezorskih obrazaca i plata, akcizne markice i oduzetu robu, te carinike. Takođe, biće zaposleni i knjigovođa, arhivar, recepcioner-čuvar, voditelj pisarnice i radnici za održavanje opreme, elektro i mašinskih instalacija.

Pored ovog javnog poziva, Agencija za državnu službu BiH raspisala je 10. oktobra poziv za prijem 69 radnika u UIO, a oni koji prođu na konkursu i dobiju posao imaće platu od 1.000 do 1.545 maraka.

U UIO objašnjavaju da su konkursi raspisani jer se već duže vrijeme bore sa nedostatkom službenika.

– Prema sistematizaciji u UIO postoji 2.716 radnih mjesta, a trenutno imamo 2.450 radnika. Nedostaje nam službenika jer je samo ove i prošle godine više od 50 njih otišlo u penziju. Pored toga, zbog bolovanja i trudničkog svakog mjeseca sa posla je odsutno oko 100 ljudi – kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *