Banjaluka: Spriječena deložacija žene civilne žrtve rata

Društvo

Aktivisti organizacije Restart Srpska jutros su spriječili deložaciju Borke Petrović i njenog sina iz stana u Jevrejskoj ulici u centru Banjaluke.

Borka Petrović je stan naslijedila od roditelja. Stan je otkupljen, ali procedura nije završena do kraja jer je u međuvremenu umro advokat koji je vodio slučaj, pa je dio dokumentacije zagubljen.

– Cilj je da se deložacija izvede prije Nove godine, zbog donošenja novog zakona, kako bismo se moj sin i ja našli na ulici. Ovo je vojna zgrada i vojni stan, deložaciju izvodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, ogorčena je Borka Petković.

Iz Restarta poručuju da će nastaviti da se bore protiv nepravde i da se angažuju u ovakvim slučajevima gdje je sistem zakazao.

– Ovo je bio jedan nepravedan čin ministarstva. Restart će i dalje da podržava borbu protiv nepravde i uvijek ćemo biti tu, rekao je predsjednik Restart Srpska Stefan Blagić.

On je zahvalio Ivanu Pernaru, osnivaču Živog zida i poslaniku Hrvatskog sabora, koji je došao da pruži podršku u sprečavanju deložacije u Banjaluci.

– Došao sam ovdje iz solidarnosti sa Borkom. Žena i njen sin su se našli u nezavidnoj situaciji i prijeti im deložacija. Ona je žrtva i ratnog i poratnog kriminala, rekao je Ivan Pernar.

Borka Petrović je civilna žrtva rata i članica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, koje joj u ovom slučaju nije pružilo podršku. U ratnom logoru u Goraždu provela je više od tri godine, a ovo je četvrti put da joj pokušavaju oteti stan.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *