Zvizdić uporedio Dodika sa Hitlerom

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić je na sastanku sa zamjenikom državnog sekretara SAD Džonom Salivenom nazvao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika autokratom koji se ponaša kao “Hitler, Čaušesku ili Staljin” i javno govori da ne želi da vidi BiH u NATO, saznaju Večernje novosti iz diplomatskih izvora.

Zvizdić je rekao Salivenu da je Dodikovo antinatovsko raspoloženje pod direktnim uticajem Beograda i Moskve.

Izvori Novosti su naveli kako je Zvizdić rekao da BiH može ići naprijed samo uz ključnu ulogu SAD, te da, između prozapadnih i antizapadnih snaga, Balkan može ići naprijed samo ako pobijede prozapadne snage.

Saliven, koji je i sam bio pomalo začuđen Zvizdićevom oštrom i uvredljivom retorikom, rekao je da će SAD pružati i dalje pomoć BiH i da su NATO integracije prioritet, pišu Novosti.
Sastanku Zvizdića i Salivena su, osim američke delegacije, prisustvovali ministri bezbjednosti i finansija u Savjetu ministara Dragan Mektić i Vjekoslav Bevanda.

List navodi da bi Zvizdić, koji je član SDA, mogao biti smijenjen i prije nego što uskoro bude formiran novi savjet ministara, na čijem čelu će biti Zoran Tegeltija iz SNSD, koji je dobio većinsku podršku na nedavnim konsultacijama parlamentarnih stranaka sa članovima Predsjedništva BiH.

To je najavio i poslanik SNSD-a u Predstavičkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, koji je rekao da se Zvizdić na sastanku sa Salivenom u Sarajevu skandalozno ponašao, iznoseći najnegativnije i najuvredljivije tvrdnje o kadrovima SNSD-a, posebno o lideru te stranke i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, zatim Republici Srpskoj, Srbiji i Rusiji.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *