Protesti u Podgorici: Hoćemo državu, tražimo smjenu vlasti! (VIDEO)

Društvo Region

U Podgorici je večeres održan novi građanski protest pod sloganom “Odupri se – 97.000”. Na centralnom gradskom Trgu nezavisnosti okupilo se nekoliko hiljada ljudi koji su nosili transparente “Hoćemo pravdu”, “Mi smo država”.

Uprkos nevremenu koje je zahvatilo cijelu Crnu Goru, nekoliko hiljada građana okupili su se iz svih gradova Crne Gore. Građani su skandirali „Milo lopove“.

 

Okupljeni građani „uperili“ su lasere protiv ANB snimatelja. Građani skandiraju „Hoćemo pravdu“, „Mi smo država“. Organizatori napominju da su ovo nenasilni protesti, ali da sumnjaju da ima ubačenih elemenata koji hoće da izvedu nerede.

 

 

Demir Hodžić, rekao da se protesti organizuju za promjenu sistema i da u Crnoj Gori nema pravednih institucija.

 

„Ovo su nenasilni protesti i tako će ostati. Ako neko pokuša da pravi probleme, taj nije dio nas“, kazao je on. On je rekao da se procjenjuje da je prisutno od 15-20 hiljada građana. Hodžić je rekao da je među pristnima jedan dio zaposlenih u državnim administracijama.

 

„Dobrodošli hrabri građani Crne Gore. Slobodni smo sve dok ne prekršimo neki zakon. Mirnim protestima tražimo slobodu i oslobođenje zarobljene vlade i institucije i zarobljenog javnog servisa“, rekla je Jelena Milošević jedna od organizatora i naglasila:

 

„Nastavićemo da se borimo za dobrobit našeg naroda i države“.

 

Warming up! ✊#oduprise

Gepostet von Odupri se – 97 000 am Samstag, 23. Februar 2019

 

„Tražimo ostavku savjeta RTCG, a jedan od razloga jeste što je ta institucija zarobljena“, rekao je Demir Hodžić.

 

„Samo što nije svanulo Crnoj Gori. Oslobodićemo sve ucijenjene, iza ovih protesta stoji DPS jer su nas oni izveli na ulicu“, rekao je Slaviša Grubiša.

 

Profesorica Mara Šćepanović rekla je da Univerzitet podržava proteste.

 

„Svakog dana će nas biti sve više. Oni neka vide da je ovo kraj. Oni koji su ostali kući nek ne dozvole da im bude svejedno. Od toga se čovjek nikad ne oporavi“, kazala je Šćepanović.

 

 

Organizatori su poručili da nema „zdravog tkiva“ i ponovili da očekuju ostavke.

 

Građani su se okupili ispred RTCG. Okupljenima se obratio Omer Šarkić koji je poručio Javnom servisu „Pozivamo Barbare da dođite da nas prebrojite“.

 

„Tražimo da Savjet i direktor RTCG podnesu ostavke. Dosta je bilo njihove bruke i buke“, kazao je Šarkić.

 

Organizatori protesta najavili su novi protest naredne subote 2.3. 2019.

 

In4s.net

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *