Pet osoba uhapšeno u akciji “Ranac”

Hronika

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su danas pet lica u akciji pod kodnim nazivom “Ranac”, usmjerenoj protiv krijumčarenja migranata.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršeni su pretresi na šest lokacija na području opština Bihać i Velika Kladuša, uz podršku pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH i pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Sipe.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, rokovnici i razna dokumetacija, što se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Na jednoj od lokacija pronađeno je sedam državljana Irana prema kojima inspektori Službe za poslove sa strancima preduzimaju mjere iz svoje nadležnosti.

U službenim prostorijama Sipe vrši se kriminalistička obrada uhapšenih, nakon koje će tužilac odlučiti o njihovom daljem statusu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *