Bivši zamjenik glavnog tužioca negirao krivicu

Hronika

Bivši zamjenik glavnog tužioca BiH Božo Mihajlović, koji je optužen za nesavjestan rad u službi, odbio je danas da se izjasni o krivici, nakon čega je Sud BiH konstatovao da on negira krivicu.

– S obzirom na svu situaciju, odbijam da se izjasnim – izjavio je Mihajlović pred Sudom BiH.

Optužnica Tužilaštva BiH tereti Mihajlovića da je nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužioca jer je propustio nadzor nad radom Sadine Beridan-Zuhrić koja je od sredine novembra 2006. godine radila kao daktilograf i referent u Tužilaštvu BiH.

U optužnici se navodi da je Zuhrićeva prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta, pri čemu joj je Mihajlovićevo propuštanje dužnosti nadzora omogućilo da zadrži prisvojeni novac, čime je pričinjena šteta veća od 100.000 KM.

Sudija Mirsad Strika rekao je da se može očekivati da se ovaj predmet, na prijedlog odbrane ili Tužilaštva, spoji sa postupkom u kojem se Mihajloviću već sudi za isto krivično djelo što bi bilo u interesu optuženog.

Mihajlović je početkom marta prošle godine podnio ostavku u Tužilaštvu BiH na mjesto šefa Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, privrednog kriminala i korupcije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *