UKC RS dobija donaciju za ginekologiju

Društvo

Vlada RS doniraće Klinici za ginekologiju i akušerstvo nove aparate za dojilje, inkubatore, ali i sredstva za unutrašnje radove kako bi se stekli bolji uslovi za boravak porodilja.

Iz budžeta Vlade RS izdvojiće se sredstva i za određen dio namještaja u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS obišla je danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS).

“Osim tog namještaja i završetka radova unutra dok ne dođemo u priliku da preselimo u neki novi ili da imamo sasvim rekonstruisani dio ovdje, druga stvar jesu ovi aparati za naše dojilje ovdje. Isto tako zavisno od iznosa koji bude potreban taj će iznos Vlada platiti”, rekla je Cvijanovićeva.

Dodala je da Vlada RS prošle godine donirala pet novih inkubatora sa monitorima za bebe, ali da je Klinci potrebno još takvih inkubatora.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS kazao je kao domaćin i kao dirketor sretan kada god dobiju donaciju, podršku, sredstva koja su neophodna za unpaređenje rada UKC RS.

“Predsjednica Vlade nije prvi put u našoj ustanovu ovakvim povodom i ona je pored predsjednika RS Milorada Dodika najslužnija osoba što imamo danas ovakav Klinički centar i kakav planiramo da bude”, kazao je Đajić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *