Opljačkana vikendica Ćire Blaževića, ukraden i prsten od 100.000 franaka

Hronika

Bivši selektor reprezentacije BiH i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević požalio se da je brutalno pokraden nakon što su lopovi provalili u njegovu vikendicu iz koje su odnijeli 100 hiljada franaka vrijedan prsten njegove supruge.

Ćiro je zbog ovog incidenta bio izuzetno potresen, a iskreno je rekao da ga je sve ovo pogodilo.

“Sine moj, ovo me jako pogodilo, razvališe sve”, kazao je Blažević koji je nastavio:

“Ma, jadan sam ti ja, nisam ništa ni osigurao, jer sam budala, mislio da sam prijatelj naroda, ko će mene pokrasti”, rekao je Ćiro.

Nakon toga on je objasnio šta su lopovi tačno tražili u njegovoj kući, a prema njegovim riječima, odnijeli su prsten koji je kupio u Francuskoj i koji vrijedi blizu 100.000 franaka.

“Znali su mi provaliti, ali to su bili neki sitni lopovi, tražili dresove. Ja im poslije ostavio poruku, objasnio gdje stoje ključevi, da ne razbijaju. E, ovi su bili baš profesionalci. Tačno su znali šta i gdje traže. Znali su, recimo, mjesto u zidu iza ormara gdje se nalazi sef. Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor mašinu, poslužili se i obavili posao do kraja. Šta je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100.000 franaka, koji sam joj kupio u Parizu poslije osvajanja historijske bronze na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. To je švicarski sef, nije ga lako razvaliti, bio sam uvjeren da je to nemoguće, ali, eto, zaj… sam se”, kazao je Ćiro za Novi list.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *