Vlada RS usvojila plan za realizaciju dogovorenih mjera

Politika

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu, s namjerom da se jednim akcionim planom obuhvate sve mjere koje su dogovorene i usvojene putem različitih dokumenata, a koji se u suštini zasnivaju na Reformskoj agendi i Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina.

Osim dva ključna dokumenta, Akcioni plan se zasniva i na Akcionom planu Srpske za realizaciju Reformske agende, kao i memorandumima o zajedničkim politikama za period 2018-2020. godina, koje je Vlada zaključila sa Unijom udruženja poslodavaca i Savezom sindikata.

Akcioni plan zasniva se i na Pismu namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, koje je usaglašeno sa svim nivoima vlasti u BiH, na sjednici Fiskalnog savjeta BiH, 20. decembra prošle godine.

Vlada je zadužila sva ministarstva i druge subjekte da daju maksimalan angažman na realizaciji svih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Realizaciju mjera datih u Akcionom planu za 2018. godinu pratiće kvartalno implementacioni odbori.

Pojedine mjere, čija je potpuna implementacija predviđena u godinama nakon 2018. godine, date su u Akcionom planu za 2018. godinu jer će njihova realizacija biti započeta u 2018. godini.

Mjere čiji je početak implementacije planiran nakon 2018. godine, a koje su date u prethodno navedenim dokumentima Vlade Republike Srpske, biće precizirane u akcionim planovima u narednim godinama, kada je i planiran početak njihove realizacije.

Na današnjoj radno-konsultativnoj sjednici Vlada Republike Srpske imenovala je Implementacioni odbor Vlade i Saveza sindikata.

Cilj imenovanja Odbora jeste praćenje realizacije mjera definisanih Memorandumom o zajedničkim mjerama za period 2018-2020. godina, koji je potpisan 18. decembra 2017. godine, između Vlade i Saveza sindikata.

Vlada je imenovala i Implementacioni odbor Vlade i poslodavaca, s ciljem praćenja realizacije mjera definisanih Memorandumom o zajedničkim politikama za period 2018-2020. godina, koji je potpisan 10. decembra 2017. godine, između Vlade i Unije udruženja poslodavaca.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *