Zelenika u trci za Predsjedništvo BiH

Politika

Nakon što je prihvatila kandidaturu Hrvatske demokratske stranke 1990 za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, aktuelna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Diana Zelenika juče se obratila javnosti rekavši kako u budućnosti namjerava raditi za BiH, a ne protiv kako je to bilo do sada.

Na početku svog obraćanja Zelenika je kazala kako se svi građani BiH trebaju zapitati da li se nalaze na početku nove i jedinstvene ere ili na kraju istorije BiH. Istakla je kako je trenutna politika BiH zasnovana na vlasništvu nekolicine, čemu se, istakla je, mora stati u kraj.

– Imamo posla s najopasnijim neprijateljem koji je zaprijetio životu i dostojanstvu građana BiH. Greška moćnih je što misle kako su u svojoj moći izolirani. Njima ne treba suditi samo samo po djelima, već po njihovoj svijesti po kojoj čine ta djela. Ti katastrofičarski negatori nam i danas nastoje zamazati oči i podvaliti zlo i neuspjeh. Ako građani BiH imaju sudbonosnu manu u karakteru, onda je to neaktivnost da odgovore na zlo koje nam rastjeruje djecu i uništava živote – kazala je Zelenika.

Ona je potom dodala kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba. Hrvati 7. oktobra, kaže Zelenika, biraju između vlasti i ropstva.

Prema njenim tvrdnjama, BiH će u budućnosti ponovo biti jaka i prosperitetna te zdrava i lišena kriminalaca.

– Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada. Dajem vam svoju riječ. Ova zemlja će ponovo biti snažna, zdrava, radosna i jaka. Želimo graditi neopterećenu budućnost. Svi zajedno moramo težiti zajedničim ciljevima. Sačuvajmo i jačajmo državu iz dana u dan jer tako jačamo i našu porodicu. Sreća nam je na dohvat ruke i moramo prekinuti krug mržnje i zla stvoren od nacionalista. Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti i odgovornosti, imamo obavezu zaustaviti i sankcionirati rušenje države – naglasila je Zelenika.

Kako je dalje istakla, njena misija će biti borba za položaj žena u BiH, osiguranje mladih, konstitutivnost naroda bez obzira na brojnost, borbu protiv siromaštva te iskorjenjivanje siromaštva.

– Najdalji put počinje s prvim korakom, a vaš prvi korak je 7. oktobra. Izbacite zlo iz naše zemlje. Vratimo ugled Predsjedništvu BiH – poručila je Zelenika na kraju svog govora – piše Klix.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *