Stefanović: RS i Srbija da budu primjer za bratski odnos

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas u Banjaluci da mnogo znači priznanje koje je dobilo ministarstvo koje predvodi, jer su uloženi ogromni napori za jačanje bratskih odnosa Srbije i Srpske.

“Odnosi koje imaju Srpska i Srbija su najbliži i kada neko pokuša da ih ugrozi odgovaramo novim mostom, fabrikom, jačanjem saradnje… Želimo biti primjer za stabilnost i kako se čuva mir i grade najbolji mogući odnosi”, rekao je Stefanović u obraćanju nakon što je predsjednik Srpske Milorad Dodik uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske.

On je naglasio da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske sarađuju izuzetno, jer ih čine profesionalci posvećeni zajedničkom zadatku, i isti cilj a to je da se ljudi osjećaju bezbjedno i da se otklone opasnosti koje se odnose na terorizam i organizovani kriminal.

Stefanović je ocijenio da je Republika Srpska jačala saradnju sa Srbijom i činila sve da se građani Srbije osjećaju dobrodošli u Srpskoj i zato izrazio veliku zahvalnost.

Ministar zdravlja Srbije Zlatobor Lončar kaže da je odlikovanje veliki znak da je Srpska prepoznala, ne samo ono što se danas radi, nego i da pamti i ono štoje bilo ranije.

“Usmjereni smo jedni na druge i to treba iskorititi da bi saradnja bila sve bolja. Već dogovaramo dodatne vidove saradnje koji će biti na korist naših građana”, istakao je Lončar.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić zahvalio je u ime porodica poginulih boraca, koji su životima branili srpski narod i stvarali Republiku Srpsku, što je posthumno odlikovano stotinu poginulih boraca.

“Hvala vam za sjećanje i nezaborav, a ovu aktivnost ćemo nastaviti i u narednim godinama”, istakao je Savčić.

Predsjednik Kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što u ime nagrađenih može da se zahvali predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na priznanju.

“U Srpskoj ima mnogo onih koji čine dobra da svakim danom sve više napreduje naše društvo. Ova priznanja su značajna što se dodjeljuju na Vidovdan, jedan od najznačajnijih datuma za srpski narod. Važno je što se sjećamo onih koji su živote dali za stvaranje Srpske”, naglasio je Dukić.

Francuski i srpski humanista Arno Gujon naglasio je da je velika čast što je dobio orden koji nosi NJegoševo ime i što je narod Srpske prepoznao njegov humanitarni rad na Kosovu i Metohiji.

“To ništa nije čudno, jer narod u Srpskoj zna šta je rat i odsustvo slobode i zato nabolje osjeća sa onim koji žive u teškoj situaciji, često bez slobode i sigurnosti”, istakao je Gujon.

Predsjednik Republike danas, povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – krsne slave Vojske Republike, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama.

Svečanom uručivanju odlikovanja, koje je upriličeno u Palati Republike, prisustvovala je i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *