Sjednica NSRS nastavljena izjašnjavanjem o apsolviranim tačkama

Politika

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas izjašnjavanjem poslanika o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

Narodna skupština razmotrila je u protekla dva dana izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Poslanici su razmotrili izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ za 2017. godinu, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu, te izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu.

Razmotreni su i izvještaj Ombudsmana za djecu za 2017. godinu, izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. godinu i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini.

Po okončanju redovne sjednice biće održana posebna sjednica sa 18 tačaka dnevnog reda na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP-u.

Biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa Republike Srpske, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca.

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i o krivičnom postupku Republike Srpske.

Pred poslanicima će biti Prijedlog zakona o kulturi, te prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o opštem upravnom postupku, o matičnim knjigama, o izvršnom postupku, o sudskim taksama, o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Pred poslanicima će biti i Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *