DNS: Srđan Milović radi protiv zajedničkih interesa DNS-a i SNSD-a!

Politika

Najbolji primjer za lošu saradnju i nerazumjevanje između dugogodišnjih koalicionih partnera DNS-a i SNSD-a, jeste odnos opštinskih odbora ove dvije stranke u Gacku, navodi se u saopštenju DNS-a.

Demokratski narodni savez ističe da “visok stepen razumijevanja i osjećaj potrebe zajedničkog djelovanja na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine nije prisutan u mnogim lokalnim zajednicama”.

– U trenutku kada koalicioni odnosi treba da budu na najvišem mogućem nivou, rukovodeći se potrebom objedinjavanja članstva i građana oko podrške kandidatima za Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i kada treba pokazati visok stepen saradnje i razumijevanja, imamo pojedince kojima nije stalo do dobrih odnosa i koji prijete da dovedu u pitanje godinama stvarane odnose, stoji u saopštenju DNS.

Takođe se dodaje da se to čini sa umišljajem i namjerom da se dovede u pitanje i izgledan dobar rezultat Koalicije.

– Po tom pitanju prednjači narodni poslanik iz Gacka Srđan Milović, čovjek koji je sebe pozicionirao kao gospodara života mnogih građana Gacka, odlučujući ko ima pravo da se zaposli u RITE Gacko, a ko ne, istaknuto je u saopštenju DNS, uz opasku da “dugo traje ta agonija da bismo pomislili da se procesi odvijaju spontano i bez namjere”.

DNS navodi da je pokušaj neizvršavanja dogovorenih obaveza i prebacivanja odgovornosti na nekoga drugog, i traženja alibija gdje ga nema, licemjerje.

 Srđan Milović

– Takva politika ne može proći ni u javnosti, ni u pravosudnim organima. Zar nije dovoljan podatak da je imenovani izvršni drektor za finansije u RITE Gacko onemogućen u obavljanju svojih redovnih aktivnosti, kroz onemogućavanje logističke podrške i elementarnih pretpostavki za rad na tako odgovornom mjestu (kancelarija, telefon, računar i uvezivanje u zajednički sistem) a da ne govorimo o pravu na potpis koji u svakoj normalnoj organizaciji čovjek na tom položaju ima, stoji u saopštenju DNS.

Ističući da je “potpuno jasno da je osnovni cilj eliminisati OO DNS Gacko iz svakog političkog uticaja i odlučivanja i predstaviti se vrhu SNSD-a kao eksluzivni zaštitnik politike SNSD-a i kreatora izborne pobjede”, iz DNS-a podsjećaju da kandidat opozicije za Predsjednika Republike Srpske upravo dolazi iz Gacka.

– Da li je potreba minimiziranja DNS slučajna, vrijeme će pokazati. Za nas u DNS-u nema dileme. Uništavajući DNS uništava i sebe i SNSD, tvrde u DNS-u.

Demokratski narodni savez u saopštenju podsjeća da su predsjednici Marko Pavić i Milorad Dodik “gradili globalni oblik saradnje zasnovan na najvažnijim strateškim pitanjima od vitalnog značaja za opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima”, ali “da po mnogim pitanjima unutrašnje politike nisu bili istomišljenici”.

– Na osnovu kompromisa i konsensusa dolazilo se do zajedničkih stavova. Zahvaljujući takvoj politici, koalicija traje dvadeset godina, ističe se u saopštenju DNS i dodaje da će DNS znati da “zaštiti svoje interese na najbolji mogući način, a pojedinci iz SNSD neka se zapitaju kuda vodi njihova politika i kakve će krajnje posljedice imati”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *