Govedarica i Ivanić posjetili Petrovo

Politika

-Podatak da jedna mala opština poput Petrova u realnom sektoru ima hiljadu zaposlenih pokazuje da lokalna administracija, sa načelnikom Ozrenom Petkovićem na čelu, dobro radi svoj posao – rekao je predsjednik SDS Vukota Govedarica koji je, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem posjetio ovu opštinu.

Govedarica je podsjetio da su Petrovo ove godine pogodile tri elementarne nepogode, ali da je pomoć Vlade RS izostala.

-Očigledno je da sadašnja vlada nema senzibiliteta za lokalne zajednice u kojim na vlasti nisu stranke iz vladajućeg bloka. Na njih gleda preko političkog nišana – rekao je on.

Kako je saopšteno iz SDS, Govedarica je poručio da će „nakon pobjede na oktobarskim izborima“ zajedno sa Mladenom Ivanićem, omogućiti da niko ne dijeli opštine na osnovu toga kojem političkom bloku pripadaju stranke koje su u njima na vlasti.

Ivanić je rekao da je opština Petrovo učinila sve kako bi privukla investitore i obezbijedila nova zapošljavanja, ali da je podrška ovoj opštini u daljem razvoju izostala.

-Umesto da dobije nagradu za to što je na svoj teret stimulisalo investitore, Petrovo je zadnjom preraspodjelom u budžeta RS kažnjeno, tako da sada ima mnogo manji budžet nego što je imalo ranije – izjavio je Ivanić.

Prema njegovom mišljenju, nephodno je da se kriteriji preraspodjele sredstava od PDV promijeni, kako bi se stimulisale opštine koje svojim potezima omogućavaju ubrzanje razvoja i privrednih djelatnosti.

Načelnik Petrova Ozren Petković kaže da je, u cilju saniranja nastalih šteta i omogućavanja fiskalne stabilnosti, ova opština do sada bezuspješno tražila pomoć od svih nivoa vlasti i međunarodnih organizacija.

-Jedina pomoć koju smo dobili je od grada Doboja u iznosu od 20 hiljada maraka – kazao je Petković.

Kako se navodi u saopštenju, Govedarica i Ivanić razgovarali su i o napadu na novinara BN Vladimira Kovačevića.

-Napad na Kovačevića, koji se bavi istraživačkim novinarstvom, za mene predstavlja napad na svakog novinara koji govori u kakvom ambijentu i problemima žive građani RS.

Pozivam predsjednika RS Miloradu Dodiku da ne iskazuje empatije prema novinarima BN TV, kojima je donedano stavljao mete na čelo i pravio jedan veoma negativan ambijent prema ovoj medijskoj kući. Red bi bio da predsjednik RS zajedno sa Vladom pravi ambijent za obračun protiv raznih razbojničkih bandi koji je ovaj sistem napravio i koje očigledno služe režimu na izvjestan način. Nemam sumnje da ova dešavanja dolaze iz kuhinje onih koji su zavadili građane u RS – zaključio je Govedarica.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *