Dobojski SDS ide u vlast na dva nivoa

Politika

Izabrani dobojski nosioci mandata za NSRS i Parlament BiH iz Srpske demokratske stranke učestvovaće u vlasti na oba nivoa!

Član Glavnog odbora SDS-a Boris Jerinić potvrdio je da je na sjednici Gradskog odbora te stranke u Doboju odlučeno da četiri izabrana SDS-ova nosioca mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH učestvuju u vlasti na nivou Srpske i BiH.

To su kada je riječ o Narodnoj skupštini izabrani poslanici u Izbornoj jedinici pet Nebojša Marić, Danijel Jošić i Nina Bukejlović, te Obren Petrović u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji je time – kako navodi Srna – “prihvatio poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka”.

Praktično, dobojski SDS se ovim potezom ponudio za koaliciju sa SNSD i drugim strankama i na nivou BiH i u Narodnoj skupštini RS.

Predstavnici SDS iz Doboja napustili su sjednicu Glavnog odbora u nedjelju u Banjaluci, jer je na sjednici izostala diskusija o saradnji sa drugim strankama poslije izbora.

“SDS Doboj je pobjednik izbora. Očigledno u SDS-u moraš biti gubitnik, pa da te poštuju, jer oni koji godinama pobjeđuju na izborima, a to je SDS u Doboju, nemaju pravo da iznesu mišljenje”, rekao je tada Jerinić.

Gradaonačelnik Doboja, SDS-ov Obren Petrović među prvima je nakon izbora čestitao pobjedu kandidatima koalicije SNSD-SP-DNS, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, a dio Srpske demokratske stranke otvoreno se zalaže za saradnju sa SNSD-om.

Rukovodstvo stranke za sada nije donijelo zvaničnu odluku o tome, a bura u SDS za sada se zaustavila isključenjem iz stranke potoredsjednika Kostadina Vasića koji je optužio neke funkcionere stranke da su radili za strane službe.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *