Pavić: Isključivanje iz stranke zarad očuvanja autohtonog DNS-a

Politika

Predsjednik DNS-a Marko Pavić tvrdi da odluka kojim je iz stranke isključio svog donedavnog zamjenika Nedeljka Čubrilovića te još nekoliko članova za cilj ima „očuvanje autohtonog DNS-a“.

Nije isključio mogućnost da s Čubrilovićem i drugima članovima ponovo, kako kaže, nađu „zajednički jezik“.

U DNS-u vlada raskol, uz dvije političke „struje“, jednu koja podržava Pavića i drugu koja daje podršku Čubriloviću, koji je, kako tvrdi Pavić, juče izabran za predsjednika Narodne skupštine na prijedlog „manjine“ u njihovom poslaničkom klubu, a koji su ga predložili mimo organa stranke.

Predsjedništvo DNS-a je stoga, kaže, danas isključilo Čubrilovića, Spomenku Stevanović, Milana Dakića, Spomenka Stojanovića i Damira Ćopića iz stranke.

Marko Pavić je u izjavi novinarima dodao i nastavljaju razgovore sa koalicionim partnerom, SNSD-om, koji će odlučiti o tome da li će DNS biti dio vlasti.

Na sjednici Predsjedništvo te partije raspustilo je Gradski odbor u Banjoj Luci i imenovalo povjerenstvo koje će voditi Stanko Stanić.

Spomenka Stevanović je naglasila da je isključenje prvostepena odluka Predsjedništva DNS-a, na koju imaju pravo žalbe.

-Sigurna sam da će biti poništena na Glavnom odboru – ustvrdila je Stevanović, koja je poslanica u entitetskom parlamentu.

Tvrdi da će izbačeni poslanici biti primorani da fomriraju poseban klub, ukoliko više nisu dio zvaničnog Kluba poslanika DNS u Skupštini.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *