Dodik: Ne brinite, SNSD neće u vlast na nivou BiH do 2018. godine

Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da ova stranka nema namjeru da ulazi u vlast na nivou BiH do 2018. godine.

Komentarišući tvrdnje ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića (SDS) da “SNSD sa SDA dogovara izbacivanje Saveza za promjene iz vlasti na nivou BiH, kako bi postao njen dio”, Dodik je u izjavi Srni poručio Mektiću da ne brine i da se bavi spekulacijama do sljedeće godine, kada će Savez za promjene da “izleti”, a da SNSD uđe u vlast.

-Nije bilo nikakve priče na tu temu, niti su Špirić i Vranješ bili na sastanku sa SDA. To su čiste spekulacije za kojima nema potrebe, rekao je lider SNSD.

Dodik je poručio da SNSD nije spreman da ulazi u vlast sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, jer “njime nisu opčinjeni”, te da ova stranka sa Izetbegovićem mora “raščistiti” kako je mogao da zloupotrijebi i sruši ustavni poredak pokušajem revizije presude protiv Srbije.

Milorad Dodik je rekao da Mektić svojim izjavama zabavlja javnost, dodajući da Mektićevu priču da kabinet predsjednika RS preduzima nešto protiv legitimnih organa Srbije “više shvata kao dio neke `šege` koju on prosipa”.

Dodik je naglasio da je “veoma jasno” data podrška aktuelnom premijeru Srbije i kandidatu SNS-a u trci sa predsjednika Srbije Aleksandru Vučiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *